Ultima oră

Mihai Ghimpu: Voi vota demiterea lui Drăgăuţanu

Ghimpu şi-a motivat intenţia prin faptul că există prea multe presiuni în societate. „Deocamdată, încă n-a fost pusă problema demiterii guvernatorului în Parlament. Dar dacă se va pune la vot, voi vota pentru. Presiunile sunt prea mari. Noi l-am propus pe Drăgăuţanu în funcţie, iar acum cei din coaliţia de guvernare vor folosi aceasta împotriva PL. Cu toate că nu i-am dat niciodată indicaţii lui Drăgăuţanu”, a argumentat liderul liberal.

Mihai Ghimpu a mai spus că Ilan Şhor nu este principalul vinovat de furtul de proporţii din sistemul bancar. „Oamenii vor capul lui Moţoc. Dar capul lui Moţoc nu este Drăgăuţanu sau Shor. Capul lui Moţoc se află în spatele lui Shor. Acel care trage sforile. Shor este scaunul lui, Mercedesul sau avionul lui. Nu putea să se fure o asemenea sumă fără implicarea unor lideri politici de la guvernare. Iar Greceanîi şi Dodon ar trebui să tacă, deoarece şi ai au jefuit BEM cât au putut atunci când se aflau la guvernare. Problema e că la noi se fură de vreo 25 de ani. Fiecare guvernare care a fost, a furat”, a declarat fruntaşul liberal.

Mihai Ghimpu consideră că dacă n-ar fi existat acest furt de proporţii, Republica Moldova ar fi avut şansa să depună cererea de obţinere a statutului de candidat la summitul de la Riga. „Au lovit în inima viitorului Republicii Moldova”, a declarat Ghimpu.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *