Actualitate

Mihai Poalelungi: Problema justiției e “comercializarea” dosarelor

Într-un interviu acordat publicaţiei "Panorama"din Chişinău, Poalelungi şi-a exprimat convingerea că, dacă un judecător îndeplineşte comanda cuiva, înseamnă că este dependent de acea persoană, înseamnă că există careva informaţii care pot să-l discrediteze sau la mijloc poate fi un factor de corupţie.

"Sistemul judecătoresc trebuie să scape de astfel de judecători. Cea mai mare problemă în acest moment nu o reprezintă telefoanele date judecătorilor, "justiţia la telefon, ci corupţia, mituirea judecătorilor şi "comercializarea" dosarelor judecătoreşti", a menţionat preşedintele CSJ.

Totodată, Mihai Poalelungi crede că societatea nu este pregătită pentru lipsirea de imunitate a judecătorilor, parţial sau total. "Ar fi o soluţie prematură.  Abuzul de putere al organelor de drept va duce la o presiune mai mare asupra corpului judecătoresc. Niciunul din judecători nu va avea garanţii că nu va fi cercetat penal nemotivat pentru a-i fi influenţată decizia", a mai spus preşedintele CSJ.

În acelaşi timp, Mihai Poalelungi a promis că judecătorii vor fi sancţionaţi disciplinar pentru încălcarea legislaţiei, inclusiv cu demiterea din funcţie. 

Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *