Actualitate

Mihail Druță: 2 MARTIE 1992 ȘI DODONIZAREA UNIMEDIEI

Acum două ore, UNIMEDIA a publicat o știre privind declanșarea războiului de la Nistru din 1992, subliniind următoarele

„La 2 martie, președintele moldovean de atunci, Mircea Snegur, a autorizat o intervenție militară împotriva forțelor rebele care atacaseră posturi de poliție loiale Chișinăului de pe malul estic al Nistrului”.

Din păcate, UNIMEDIA trișează și insinuează că vina pentru declanșarea războiului o poartă autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, reiterând pe această cale o declarație ticăloasă a lui Igor Dodon.

Amintesc colaboratorilor portalului de știri dodonizat, dar și stăpânului lor fără de neam, următoarele:

1. În noaptea spre 2 martie 1992, un detașament paramilitar în componența a 300 gardiști separatiști din Transnistria și mercenari- cazaci șovini, sosiți din Federația Rusă, dotați cu automate, mitraliere și trei care armate au declanșat un atac armat asupra comisariatului de poliție din orașul Dubăsari, în rezultatul căruia 32 poliţişti şi doi stagiari au fost luați ostatici și duși în cazematele de la Tiraspol;

2. În ziua de 2 martie 1992, gardiștii-separatiști și cazacii-mercenarii au tăbărât asupra satului Cocieri. Pentru a-și apăra familiile, bărbații din localitate au pătruns pe teritoriul unității militare, au întrat în posesia armelor de foc și au dat ripostă invadatorilor;

3. În ziua de 2 martie 1992, președintele Mircea Snegur s-a aflat la New-York, SUA, unde a ținut un discurs în fața Adunării Generale a ONU cu ocazia admiterii Republicii Moldova în această prestigioasă organizație internațională. În discursul său, Mircea Snegur a subliniat și acest fapt: „nu putem vorbi de o independență reală, atâta timp cât pe teritoriul Moldovei se află forțe militare străine”.
După rostirea discursului, dar până la arborarea Drapelului de Stat al Republicii Moldova în fața sediului ONU, președintele Mircea Snegur a fost informat de ministrul de externe, Nicolae Țâu, despre evenimentele sângeroase de pe malul Nistrului.

Acestea sunt faptele istorice adevărate, stimabili colaboratori ai UNIMEDIEI. Vă voi rămâne îndatorat dacă veți aduce acest adevăr tragic și nemăsluit și la cunoștința președintelui socialist, afectat de separatism teritorial și federalism de stat.

MIHAIL DRUȚĂ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *