ActualitateExterne

Mii de locuitori din Papua Noua Guinee, evacuați

Mii de locuitori au primit marți ordinul guvernului de a fi evacuați din calea alunecării de teren încă active în Papua Noua Guinee, după ce părți ale unui munte s-au prăbușit, îngropând, conform estimărilor inițiale, peste 2.000 de persoane, potrivit Reuters, informează Agerpres.

Echipele de ajutorare din națiunea din Pacific au ajuns încă de vineri în regiunea Enga, în nordul regiunii Enga, greu accesibilă, deși oficialii au declarat că șansele de a găsi supraviețuitori sunt mici.

Locuitorii au declarat că au folosit lopeți, dar au căutat supraviețuitori și cu mâinile goale.

„Zona alunecării de teren este foarte instabilă. Când suntem acolo sus, auzim în mod regulat explozii mari acolo unde este muntele, încă mai sunt pietre și resturi care coboară”, a declarat pentru Reuters președintele comitetului pentru dezastre din provincia Enga, Sandis Tsaka.

Alunecarea de teren este încă activă

„Alunecarea de teren este încă activă, în timp ce oamenii sapă printre stânci, tot mai multe se prăbușesc”.

Starea de urgență a fost declarată în toată zona calamitată și într-o zonă învecinată, cu o populație combinată cuprinsă între 4.500 și 8.000 de locuitori, deși nu s-a ordonat încă evacuarea tuturor, a precizat Tsaka.

Personalul militar a înființat puncte de control și ajută la mutarea locuitorilor către centrele de evacuare, a precizat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *