Actualitate

Milioane de oameni pot primi prescripții greșite de la medici. Cercetătorii bat alarma

Descoperirile se bazează pe ecuaţii cunoscute drept PCE-uri (pooled cohort equations), care sunt folosite pentru a determina riscul atacurilor de cord sau infarcturilor, scrie Science Daily.

Una dintre metodele de a îmbunătăţi PCE-urile este de a actualiza datele, aşa cum a precizat şi Sanjay Basu, membru al echipei de cercetare de la Stanford.

De asemenea, „multe s-au schimbat în termeni de dietă, mediu şi tratament medical din anii ’40”, a precizat Basu. „Astfel, bazându-ne pe datele bunicilor noştri pentru a elabora tratamente, nu este probabil cea mai bună idee”.

Aşadar, „mulţi americani care primesc tratamente agresive nu au nevoie de ele conform noilor date”, a adăugat cercetătorul.

Savanţii au actualizat ecuaţiile cu noile date într-un efort de a îmbunătăţi acurateţea estimărilor riscului bolilor cardiovasculare.

O altă metodă de a îmbunătăţi rezultatele a fost de a actualiza metodele statistice folosite. „Am găsit că prin revizuirea PCE-urilor cu noi date şi metode statistice, putem îmbunătăţi acurateţea estimării riscurilor”, au precizat autorii studiului.

Sursa: descopera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *