CSI / Rusia

Militanții „Hezbollah” nu le-au permis militarilor ruși într-o suburbie a Damascului

Potrivit acestora, localnicii au invitat patru ofiţeri ruşi în zona asediată pentru a supraveghea punerea în aplicare a acordului de încetare a focului, care a fost convenit de Damasc, Moscova şi Ankara, şi a intrat în vigoare săptămâna trecută.

Cu toate acestea, atunci când ofiţerii au sosit, pe 4 ianuarie, în Wadi Bardi, la intrarea în zona au fost opriţi de oameni înarmaţi ai „Hezbollah”. Ca rezultat, militarii ruşi au fost forţaţi să se întoarcă la Damasc.

În aceeaşi zi, pe 4 ianuarie, forţele aeriene siriene au încălcat armistiţiu, provocând lovituri aeriene împotriva unor ţinte din Wadi Bardi. În total, începând cu 23 decembrie, că urmare a operaţiunilor militare în zona au fost ucişi cel puţin 30 de civili.

Tot atunci, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu a declarat că armistiţiul din Siria, realizat prin eforturile Rusiei şi Turciei, este pe cale de a fi rupt şi că responsabilitatea pentru acest lucru este a susţinătorilor lui Bashar al-Assad.

„Forţele care acţionează de partea regimului, în primul rând libaneză Hezbollah, încalcă în mod constant armistiţiul. Dacă acest lucru nu va înceta, nu se va putea sine conferinţă de la Astana”, – a spus ministrul, referindu-se la conferinţă propusă în decembrie 2016 de preşedintele rus Vladimir Putin. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *