Social

Militar CERCETAT penal pentru că a MALTRATAT un subaltern

Procurorii militari au stabilit că, în septembrie 2012, aflându-se pe teritoriul unităţii militare dislocate în municipiul Comrat, sub pretextul testării rezistenţei fizice, inculpatul în grad militar de locotenent l-a lovit cu pumnul pe un subaltern de-al său.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, după acel incident inculpatul şi-a mai permis asemenea acţiuni în privinţa victimei. Deoarece nu a mai putut suporta atitudinea superiorului, soldatul a dezertat, fiind reţinut peste câteva ore în Taraclia. În cadrul audierilor acesta le-a comunicat procurorilor motivul pentru care a părăsit unitatea militară, fiind amendat pentru dezertare. Superiorul său însă s-a ales cu dosar penal, fiind învinuit în trei episoade de maltratare a soldatului.

Fiind audiat de procurori, superiorul a recunoscut că a comis acte de violenţă în privinţa subalternului, încheind cu procurorul militar acord de recunoaştere a vinovăţiei, iar la scurt timp fiind eliberat din funcţie din proprie iniţiativă. Judecătoria militară l-a condamnat recent la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 400 unităţi convenţionale (opt mii lei).

Procurorii militari au considerat pedeapsa aplicată inculpatului prea blândă şi au contestat-o la Curtea de Apel Chişinău, solicitând o pedeapsă mai aspră.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *