Externe

Militari britanici au ajuns în Kosovo pentru a întări contingentul NATO

Primii 200 de militari britanici au sosit vineri la Pristina pentru a întări misiunea NATO de menținere a păcii în Kosovo (KFOR), recunoscută parțial notează, Ministerul britanic al Apărării.

Marea Britanie a decis să trimită un contingent suplimentar în Kosovo la cererea Comandantului Suprem Aliat al Europei, după atacul asupra poliției kosovare din 24 septembrie și creșterea tensiunilor în regiune.

Soldații din Batalionul 1 al Regimentului Regal al Prințesei de Wales s-au alăturat unui contingent britanic de peste 400 de militari care se află deja în Kosovo, în cadrul unui exercițiu anual.

“Sub comanda NATO, aceste forțe vor fi pregătite să desfășoare operațiuni în conformitate cu mandatul KFOR de a menține un mediu sigur și securizat și de a asigura libertatea de mișcare pentru toți locuitorii din Kosovo”, a adăugat agenția.

Anterior s-a raportat că România va trimite o companie de soldați pentru a întări forțele NATO de menținere a păcii din Kosovo, iar Germania – 150 de militari Bundeswehr.

Reamintim, în septembrie, în nordul Kosovo, unde predomină etnicii sârbi, un grup înarmat de persoane necunoscute a ucis dintr-o ambuscadă un ofițer de poliție kosovar, după care membrii acestuia s-au încolonat pe teritoriul mănăstirii și după un schimb de focuri lung majoritatea au reușit să se retragă, trei dintre membrii grupului au fost uciși și alți câțiva au fost reținuți.

Pristina susține că Serbia avea un plan concret de anexare a municipalităților nordice din Kosovo, dominate de etnici sârbi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *