Social

Militari moldoveni răniți în Kosovo! KFOR a indicat că mai mulți soldați care au suferit răni traumatice

Doi militari moldoveni participanți la misiunea KFOR au suferit vânătăi în urma ciocnirilor violente din nordul Kosovo cu protestatarii sârbi. Informația a fost confirmată de Ministerul Apărării de la Chișinău într-un comunicat pe pagina de Facebook.

În scopul stabilizării situației din nordul regiunii Kosovo, subunitățile contingentelor din misiunea KFOR, inclusiv cel al Armatei Naționale, au fost implicate în acțiuni de control al mulțimii. În urma confruntărilor respective, doi militari moldoveni s-au ales cu echimoze (vânătăi). Ambii sunt în afara oricărui pericol, la fel ca și toți pacificatorii din contingentul moldovenesc. Militarii moldoveni au revenit în locul de dislocare permanent și își continuă misiunile conform mandatului” a menționat Ministerul Apărării de la Chișinău.

În total, 41 de soldați participanți la misiunea KFOR au fost răniți în urma confruntărilor violente dintre trupele NATO și protestatarii sârbi în orașul Zvecan din nordul Kosovo.

Potrivit informațiilor, printre răniți se numără peste 20 de militari maghiari și 11 italieni.

Misiunea KFOR a indicat că mai mulți militari au fost ţinta unor atacuri neprovocate şi au suferit răni traumatice cu oase rupte şi arsuri în urma exploziei unor dispozitive incendiare.

Aceștia asigurau ordinea în timpul protestelor etnicilor sârbi din zonă față de primarii albanezi care au învins în urma unui scrutin desfășurat recent.

Sursa Stiripesurse

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu sint probleme in Transistria? Ce cauta Romanii in Kosovo? Politicieni batuti in cap in Moldova, votati cu fundul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *