Social

Militarii moldoveni și americani se vor antrena în comun în cadrul exercițiului „Aurochs Partner – 2023”

În perioada 25-31 octombrie curent, la centrele de instruire ale Regimentului de aviație „Decebal” din Mărculești și Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din Bălţi, militarii moldoveni și americani se vor antrena în comun în cadrul exercițiului „Aurochs Partner – 2023”, transmite MOLDPRES.

Astfel, potrivit Ministerului Apărării, antrenamentele, care vor cuprinde trageri din armamentul de infanterie și salturi cu parașuta, au ca scop dezvoltarea capabilităţilor şi ridicarea nivelului de interoperabilitate între armatele participante, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă.

Exercițiul bilateral moldo-american „Aurochs Partner – 2023” se va organiza în conformitate cu Planul pregătirii pentru luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ce smecherie ieftina ! Sunt bagati militarii americani la inaintare (in loc de militari romani adica), ca nu cumva sa spuna cineva ca romanii ocupa RM. Pt ca in mod normal si corect ar fi fost ca exercitiile sa fi fost cu romanii. Dar in fine, bine ca nu sunt cu rusii. Desi… prostii tot prosti, fricosii tot fricosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *