Actualitate

Militarii români alături de americani, britanci şi moldoveni în cadrul celui mai mare exerciţiu militar NATO din ultimii ani în România (GALERIE FOTO)

Circa 2.100 de militari români, americani, britanici şi moldoveni iau parte la exerciţiile "Wind Spring 15" în poligonul de la Smârdan, lângă Galaţi. Nu mai puţin de 500 de vehicule militare, din care 400 de tancuri româneşti şi blindate, trei elicoptere Blackhawk, mai multe elicoptere IAR 330 Puma şi avioane IAR 99 Şoim au intrat într-o lupta simulată chiar sub ochii numărului doi din conducerea NATO, generalul Şir Adrian Bradshaw.

Vezi un VIDEO – FOTOREPORTAJ cu exerciţiile militare de la poligonul Smârdan, unde militarii români şi aliaţii lor din NATO au colaborat şi cu militarii din Republica Moldova.

Exerciţiul "Wind Spring 15" se desfăşoară între 16 şi 30 aprilie în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian de la Mihail Kogălniceanu (CAAMK), judeţul Constanţa, şi participa peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de lupta din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii.

La poligonul din Smârdan, marţi, a avut loc un exerciţiu amplu care a implicat un număr impresionant de militari şi de vehicule militare blindate, totul desfăşurându-se sub ochii numărului doi din NATO, generalul Adrian Bradshaw.

Conform MApN, exerciţiul "are la baza un scenariu fictiv, bazat pe ducerea luptei ofensive, şi a operaţiei de stabilitate constituit din subunităţi de infanterie mecanizată, tancuri şi artilerie, vânători de muncte cu sprijinul forţelor aeriene" şi are că tema "Bigrada 282 Infanterie Mecanizată, structura în comunerea Diviziei Multinaţionale care trece la ofensivă din mişcare, având misiunea de a curată zona de responsabilitate de elementele ostile şi a desfăşura operaţii în sprijinul populaţiei locale".

Exerciţiul din poligonul Smârdan a implicat peste 1.300 de militari români, 350 de militari americani, 120 de britanici şi 26 de militari moldoveni şi a avut că scop respingerea unui inamic fictiv, stabilit într-o poziţie bine păzită, dincolo de o graniţa fictivă. Exerciţiul s-a desfăşurat pe trei flancuri şi a implicat atât infanterişti înseraţi prin elictopter, sprijin aerian, precum şi un asalt al dispozitivelor de tancuri şi vehicule blindate, marea majoritate româneşti.

Atacul de blindate a fost condus de tancurile româneşti TR-85M1 "Bizonul", ajutate de sprijin aerian din partea unor elicoptere IAR 330 Puma ŞOCAT, elicoptere americane Blackhawk şi avioane IAR 99 Şoim, destinate luptei aer-sol. 










sursa. hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *