Externe

Militarii ruși s-au rătăcit în Ucraina pentru că numele localității pe care o căutau a fost schimbată în 2016

În Ucraina, decomunizarea, schimbarea numelor de localități care aveau legătură cu fosta Uniune Sovietică și-a demonstrat eficiența în războiul cu Rusia, scrie cotidianul ucrainean Observatorul. În regiunea Cernigău, ocupanții ruși s-au rătăcit pentru că ei căutau un sat al cărui nume a fost schimbat în 2016.

Consilierul președintelui administrației militare regionale de la Cernigău, Andrei Podorvan, a vorbit despre acest lucru. Militarii ruși căutau o cale de a ajunge la Cernigău prin satul Jovtneve, așa cum era pe harta folosită de ei, redenumit de câțiva ani Pokrovske.

„Când rușii au venit în sat și au întrebat oamenii despre numele satului, oamenii de diferite vârste au răspuns diferit. În același timp, rușii înșiși aveau o hartă învechită cu numele Jovtneve. Situația a întârziat câteva ore ofensiva rusă, militarii au rătăcit pe drumurile de acolo și nu au putut înțelege cum de foloseau hărțile anilor 70 și 80”, a menționat Podorvan.

Ucraina continuă să rupă toate legăturile cu Rusia și în ceea ce privește denumirile de localități sau străzi. Bulevardul Moscovei și cartierul cu același nume au fost redenumite recent în Harkov. De asemenea, zeci de străzi ale căror nume sunt asociate cu Rusia, au fost redenumite în Nipru. Cele mai multe dintre noile nume sunt acum legate direct de istoria orașului ucrainean.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *