ExterneRăzboi

Militarii ucraineni din trupele proruse din Donețk, violați de cecenii lui Kadîrov. „Au fost amenințați că vor fi împușcați ca niște câini”

Soții și mame ale unor militari din regiunea separatistă ucraineană Donețk s-au plâns că rudele lor au fost victime ale unor agresiuni sexuale din partea militarilor ceceni, potrivit site-ului rus de investigații Meduza.

Femeile au făcut o plângere la șeful separtiștilor din Donețk, Denis Pușilin, iar aceasta a fost publicată pe canalul de Telegram Batman DPR.

Un activist pentru drepturile omului din Cecenia, Abubakar Iangulbaev, a declarat că o sursă din regimentul cecen Sever i-a confirmat autenticitatea plângerii.

Astfel, potrivit documentului, este vorba despre doi militari din Corpul 1 de armată al așa-zisei Miliții a Poporului din Donețk, care au fost mobilizați în orașul Dokuceaevsk. Numele lor nu au fost dezvăluite.

Cei doi militari „au fost violați de ceceni în fața colegilor lor. Camarazii care au vrut să-i protejeze pe oamenii noștri, au fost amenințați că vor fi împușcați „ca niște câini””, se menționează în plângere.

„Comandanții militari nu vor să se confrunte cu oamenii lui Ramzan Kadîrov” și încearcă să mușamalizeze incidentul”, se mai arată în plângerea de 23 septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *