Internațional

Militarii ucraineni vor învăța în Polonia cum să manevreze tancurile germane Leopard 2

Ministrul ucrainean al apărării, Olekseii Reznikov, a declarat că militarii ucraineni se vor antrena pe tancuri de luptă Leopard 2 în Polonia, în ciuda eşecului aliaţilor de a ajunge la un acord pentru a furniza Kievului aceste vehicule fabricate în Germania, relatează The Guardian.

Aceste declaraţii au fost făcute de Reznikov într-un interviu pentru ediţia ucraineană a postului Vocea Americii, după ce a participat la întâlnirea de vineri de la baza aeriană americană Ramstein din Germania, unde partenerii Ucrainei au discutat despre viitorul ajutor militar pe care îl vor acorda acestei ţări. Deşi cea mai aşteptată decizie era în legătură cu trimiterea în Ucraina a tancurilor Leopard 2, de fabricaţie germană, aliaţii nu au luat încă o hotârâre în acest sens, în condiţiile în care Berlinul, care trebuie să-şi dea mai întâi aprobarea, are încă reticenţe.

El mai spune că pregătirea trupelor pentru a manevra tancurile Leopard reprezintă un progres, atribuind succesul eforturilor depuse de Polonia.

„Vom începe cu acest lucru şi apoi vom merge mai departe”, a declarat acesta, citat de Voice of America.

De asemenea, Reznikov a declarat că speră că Germania va ajunge în cele din urmă la o decizie favorabilă privind tancurile.

”Văd acest lucru într-un mod optimist”, a declarat Reznikov. ”Pentru că primul pas a fost făcut – vom începe misiunile de antrenament cu Leopard 2”, a punctat el.

Anterior, Reznikov îşi exprimase pe pagina sa de Twitter recunoştinţa sa faţă de guvernul şi poporul german pentru ajutorul militar şi pentru ospitalitatea lor. Mesajul este însoţit și de o fotografie în care apare alături de noul ministru german al apărării, Boris Pistorius.

”Am avut o discuţie sinceră despre Leopard 2. Vom continua”, mai adaugă ministrul ucrainean al apărării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *