Actualitate

Militarii vor schimba odăile mici de cămin pe apartamente noi

Ce-i drept, o mare parte din apartamentele care vor fi construite pe terenul statului vor aparţine agentului economic. Pe de altă parte, ministrul Apărării susţine că este cea mai avantajoasă ofertă pe care a primit-o. Familii de militari au ajuns să se înghesuie în odăile căminelor, după ce, în 2009, Parlamentul a anulat legea care prevedea asigurarea militarilor cu spaţiu locativ.

Pe un spaţiu ce aparţine Ministerului Apărării, în doi ani, ar trebui să fie ridicate nouă blocuri locative. Şi doar unul dintre ele va fi destinat militarilor. Din cele peste 1000 de solicitări doar 111 militari vor primi cheile de la apartament, celorlalţi nu le rămâne decât să-şi aştepte rândul.

Deşi un bloc pentru militari şi opt pentru comercializare este o proporţie destul de mare, ministrul Apărării susţine că a ales cea mai avantajoasă ofertă propusă de agenţii economici. În aceste apartamente, militarii vor locui atâta timp cât vor munci.

Până în 2009, militarii au fost asiguraţi prin lege cu locuinţe de stat. O lege anulată, însă, le-a spulberat visele celor care erau în aşteptarea unui acoperiş. Aşa se face că multe familii de militari au ajuns să dea Ministerul Apărării în judecată şi să împartă câţiva metri pătraţi din odăile căminelor. Acum, Ministerul Apărării încearcă să găsească o soluţie pentru ei, ce-i drept contra plată.

Terenul pus la dispoziţia agentului economic are aproximativ 1,2 hectare, iar spaţiul destinat pentru locuinţele militarilor este de 5200 de metri pătraţi. Militarii norocoşi ar putea să se mute în casă nouă la sfârşitul anului 2015.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *