Ultima oră

Miliția din RM a primit ordine să BLOCHEZE deplasarea la manifestație de mâine / PROTEST, 16 mai, ora 14

„În ședința de ieri, conducătorii instituțiilor de menținere a ordinii publice și procurorii au dat indicații tuturor inspectoratelor de poliție din Republica Moldova să monitorizeze cu maximă atenție transportul care se va deplasa spre Chișinău pe data de 16 mai. Astfel, pe toate drumurile de acces spre Chișinău vor fi amplasate așa-zise filtre formate din echipaje ale poliției, cu scopul de a-i împiedica pe manifestanții din provincie să ajungă în Capitală”, anunță deschide.md

Deocamdată nu se știe dacă premierul Guvernul, Gaburici a dat aceste ordine, sau liderul de partid care controlează PLDM-ul. Mai mult, toate forțele de menținere a ordinii, aflate în subordinea Ministerului de Interne, aflat în subordinea PLDM, vor fi mâine în alertă.

Astfel de manifestații au loc mereu la Chișinău, însă cea de mâine are caracter special. Faptul că în 3 mai au ieșit pe străzile Chișinăului zeci de mii de oameni nemulțumiți, indică faptul că în 16 mai numărul manifestanților ar putea fi cel puțin la fel de mare.

TIMPUL menționează că pe 16 mai vom comemora 203 ani de la ruperea ilegală în două a principatului medieval Moldova.

Organizatorii au anunțat anterior că la protest vor participa zece mii de oameni.
 
Reacția ONG Tinerii Moldovei: Constatăm cu stupoare că autoritățile Republicii Moldova continuă să aplice măsuri abuzive împotriva cetățenilor săi, împotriva libertății de exprimare, de opinie, de asociere și conștiință. Pe această cale, lansăm un apel către populație, să nu se teamă să își exercite dreptul de a ieși în stradă și de a-și exprima nemulțumirile și aspirațiile în Piața Marii Adunări Naționale.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *