Economie

Miller: Dacă țările UE vor impune un plafon de preț pentru gazul rusesc, Moscova va opri livrările

Dacă țările Uniunii Europene vor impune un plafon de preț pentru gazul rusesc, Moscova va opri livrările. Declarația a fost făcute de directorul general al Gazprom, Alexei Miller, relatează TASS – agenția de presă afiliată Kremlinului. El a explicat că introducerea limitei încalcă termenii contractelor, transmite Realitatea.md.

Țările UE discută despre plafonul de preț pentru gazul din Rusia deja de câteva săptămâni, dar încă nu au reușit să cadă de acord asupra sancțiunii.

În octombrie, Bruxelles-ul a introdus un plafon pentru prețurile țițeiului rusesc (în vigoare din 5 decembrie 2022) și produselor petroliere (5 februarie 2023). Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a avertizat că Moscova nu va furniza petrol țărilor care impun vreun plafon de preț.

Liderul Kremlinului, Vladimir Putin, a declarat în septembrie că Rusia nu va furniza energie țărilor ale căror autorități vor lua decizii politice care contravin termenilor contractelor. „Nu vom furniza gaz, nici petrol, nici cărbune, nici păcură, nu vom furniza nimic”, a precizat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *