Editorial

Minciuna – arma campaniilor electorale la socialiști

Dacă aveți dubii, căutați prin lăzile cu conserve și ziare vechi promisiunile electorale ale socialiștilor. Veți vedea că nu au reușit să îndeplinească niciun sfert din ele. Ceea ce e ușor de explicat: ei au câștigat voturi plasând minciuni. Însă cum ajung moldovenii să le creadă, nu mai e la fel de ușor de explicat.

În cadrul alegerilor parlamentare socialiștii au reușit să convingă oamenii că Uniunea Europeană va scoate crucile din cimitire și va închide biserici. Acest lucru l-au spus în condițiile în care Uniunea Europeană a restaurat o mulțime de biserici istorice din România, dar cine a stat să verifice?
La alegerile prezidențiale au venit cu ideea celor 30.000 de sirieni pe care Maia Sandu îi va aduce în Moldova. O știre care, pe lângă faptul că nu era adevărată, a scos în evidență cât de plini de ură suntem, cât de puțin ne interesează soarta semenilor noștri. Într-o țară cu principii și valori morale o astfel de știre i-ar fi adus Maiei Sandu voturi în plus, nu în minus.

Zilele trecute am citit o altă bombă „fake news” lansată de aceleași „isvoare” socialiste, ce își varsă minciunile pe tot felul de site-uri de limbă rusă, care nu fac altceva decât să încerce să discrediteze orice contact proeuropean. În această știre mincinoasă ni se spune că Uniunea Europeană vrea să distrugă viile din România și Moldova.

Ca să fie totul limpede de la început, o să vă spun că în România oricine are pământ, pășune, livadă, vie, primește o grămadă de bani de la Uniunea Europeană ca să întrețină aceste pământuri. Și asta nu e o minciună, fiindcă și tatăl meu e beneficiarul unor astfel de ajutoare financiare.
În Moldova un ajutor pentru cei care îngrijesc pământurile ar fi mai mult decât binevenit, fiindcă am rămas pe mai departe cea mai săracă țară din Europa. Pentru un simplu om de la sat o mie de euro (mai mulți sau mai puțini) dați anual doar ca omul să aibă grijă de pământurile lui, ar schimba totul. Inclusiv Moldova s-ar schimba, fiindcă cei care au fost în România înainte de 2007 și cei care au fost recent, au văzut cu ochii lor cum dealurile de dincolo de Prut – din părăsite – au ajuns pline de plantații, cereale, livezi.

Ce ușor le e unora să își bată joc de o țară întreagă, mințind-o că va rămâne fără cruci și fără vin, când – dacă ar fi politicieni adevărați și nu pioni geopolitici – s-ar bate pentru accesarea acestor fonduri de care au parte românii. Nu de dragul Uniunii Europene, ci pur și simplu de dragul oamenilor și al pământurilor, care ar avea o altă șansă o dată cu intrarea în Europa.

Așa că, oameni dragi, atenție mare la ștampila de vot, fiindcă motivul pentru care suntem tot mai săraci în ultimele trei decenii, are legătură directă cu minciunile electorale, pe care le credem și le votăm. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *