Opinii și Editoriale

Minciuni cu carul

Conform formatului emisiunii fiecare invitat avea 10 minute. Socialistul Ceban și-a folosit minutele în mare parte doar ca să îl atace pe Chirtoacă. Cum-necum atacurile lui i-au dat ocazia lui Chirtoacă să epateze cu toate proiectele primăriei.
Doar că Ceban în loc să desființeze PL-ul, a desființat stânga politicii moldovenești. O dată prin afirmația că nu se poate și cu Uniunea Vamală și cu cea Europeană, a doua oară – mințind cu nerușinare – că UE nu aduce niciun câștig Moldovei, ca după câteva minute, când Chirtoacă a spus despre proiecte desfășurate în ultimul an, să se isterizeze și să strige: „astea s-au făcut cu bani europeni, nu cu banii primăriei!".

Cel mai frustrant la o astfel de emisiune e că vezi cum ești mințit în față fără să poți riposta. Ceban a spus printre altele: că Rusia e pe locul cinci în lume ca putere economică. Fals: Rusia a fost pe locul cinci până la intervenția în Ucraina care a adus o serie de sancțiuni Rusiei, sancțiuni ce au coborât-o cu brio câteva poziții. Și, bineînțeles, nu a pomenit (aici ar fi trebuit să intervină Chirtoacă) de faptul că locul 1 e disputat în ultimii ani între SUA și Uniunea Europeană. Deci, între un fost loc 5 și un loc 1, cu cine votăm? Minciuna numărul doi a fost următoarea: Putin e cel mai mare politician din lume. Nici măcar cel mai mare tiran nu e, fiindcă îl are în competiție pe Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord. În rest – pe lângă Obama și Merkel, Putin e doar un Ceaușescu și nici măcar Ceaușescu n-a fost atât de rău. Ceban nu s-a dat bătut, ci a ținut să sublinieze că o au alături pe Zina „Carabina". Da, mulțumesc frumos, cu Putin și Zina – războiul ne mănâncă.

Același socialist nu s-a sfiit să dea de înţeles că embargoul rusesc are cauze politice. Mai ales când Chirtoacă, făcând referire la molia asiatică invocată de ruși pentru embargoul asupra merelor moldovenești, l-a întrebat: „Unde este molia? În merele noastre sau aici de față și la conducerea Partidului Socialist?". Zece puncte pentru Chirtoacă!

Liberalul și-a mai luat concurentul peste picior pentru corturile cu care au umblat patru ani la rând, mai ceva decât colindătorii, să îl demită de la primăria capitalei. Apoi a avut grijă de minutele sale ca să poată expune un plan al partidului, s-a folosit de fiecare gafă a lui Ceban, chiar dacă nu din plin. Oricum, la final am înțeles atât de la socialiști: Putin e bun, Zina e bună, economia Rusiei (fără referire la șomaj, sate fără electricitate ș.a.) e mare, visul lor e coșmarul nostru: anularea acordului cu Uniunea Europeană și aservirea față de ruși!

V-am povestit această emisiune pentru că nu toți prindeți la sate Pro TV. Peste două zile veți vota. Știu că unii dintre voi sunteți speriați și / sau scârbiți, dar un lucru e sigur: nu există altă șansă de a scăpa de hoți și de corupție decât cu sprijinul europenilor. În România sunt zeci de dosare penale împotriva politicienilor care ani la rând au furat: pământuri, păduri, afaceri. Iar Direcția Națională Anticorupție nu ar fi avut mână liberă fără UE. În România economia se va ridica și prin confiscarea averilor ilicite. Cred că vă puteți da seama ce bine ne-ar fi și nouă cu toate averile ilicite ale politicienilor de la noi. Rusia nu va face altceva decât să își mărească bugetul ei. Și pentru asta are nevoie de toți oligarhii de la noi. Care nu s-au îmbogățit în Europa, ci tot în Rusia sau la noi, în Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *