Politică

Ministerul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului: solicităm cu fermitate pedepsirea severă a autorilor atacului terorist din Iran

Condamnăm cu fermitate actul terorist perfid împotriva Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Republica Islamică Iran, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului în declarația sa în legătură cu atacul.

Se remarcă faptul că partea iraniană, în calitate de țară gazdă a ambasadei, trebuia să își îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice pentru a asigura securitatea ambasadei și siguranța personalului acesteia.

Au mai avut loc tentative de amenințare a misiunii noastre diplomatice din Iran și au fost ridicate constant întrebări cu privire la prevenirea unor astfel de incidente în Iran și la luarea măsurilor pentru a asigura securitatea misiunilor noastre diplomatice. Din păcate, ultimul atac sângeros demonstrează consecințele grave ale neacordării atenției cuvenite apelurilor noastre urgente în această privință.

Considerăm că, campania anti-azeră din Iran condusă în utima vreme, a provocat astfel de atacuri asupra misiunii noastre diplomatice.

Cerem cu fermitate ca autorii acestui atac terorist, precum și cei care se află în spatele acestui act sângeros, să fie identificați cât mai curând posibil și pedepsiți cu cea mai mare severitate.

Partea azeră va folosi toate oportunitățile oferite de mecanismele internaționale de resort pentru a se asigura că autorii sunt identificați și pedepsiți în mod corespunzător.

Se planifică, întreprinderea măsurilor adecvate pentru evacuarea personalului ambasadei și a familiilor acestuia în situația rezultată în urma actului de terorism.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *