Politică

Ministerul afacerilor externe al României susține echipa ambasadei României condusă de Lazurcă

Echipa Ambasadei României în Republica Moldova își îndeplinește activitatea în baza mandatului încredințat, cu respectarea practicii și a uzanțelor diplomatice și ținând cont de complexitatea mediului și a specificului societății din Republica Moldova.

Referitor la aspectele de natură consulară, Ministerul Afacerilor Externe precizează că secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău este una dintre componentele cele mai relevante cu privire la capacitatea României de a implementa Codul Comunitar de Vize şi standardele Schengen, trecând cu succes inspecţiile de evaluare ale Comisiei Europene.

Secţia consulară de la Chişinău este printre cele mai performante din întregul sistem consular românesc, atât sub raportul volumului de servicii, cât şi sub cel al capacităţii de a veni, cu creativitate şi receptivitate, în întâmpinarea aşteptărilor solicitanţilor.

În cazul concret la care se face referire în luarea publică de poziție menționată, secția consulară a aplicat strict prevederile relevante în materie de eliberare a vizelor.

sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *