PoliticăSocial

Ministerul Afacerilor Externe al Serbiei cere explicații de la autoritățile de la Chișinău după ce Goran Bregović a primit interdicția de intrare în R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe al Serbiei a cerut o explicație Ministerului Afacerilor Externe al R. Moldova cu privire la refuzul de a permite intrarea în țară a artistului Goran Bregović, a declarat luni, 21 august, ministrul sârb de externe Ivica Dačić, citat de Presa sârbă, potrivit Radio Moldova.

De asemenea, ministrul sârb a subliniat că o astfel de decizie nu este în concordanță cu relațiile tradiționale de prietenie dintre Serbia și Republica Moldova. Totodată, oficialul a accentuat că „această decizie a provocat reacții foarte negative și a fost condamnată de publicul din Serbia”.

Dacic a mai subliniat că Bregović a concertat în toată lumea și nu a avut niciodată astfel de probleme când a vizitat vreo țară.

Vă amintim că duminică, 20 august, cunoscutul cântăreț sârb Goran Bregovic și trupa sa nu au fost lăsați să intre pe teriotriul Republicii Moldova, după ce au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia urmau să evolueze pe scena Festivalului „Gustar”.

Poliția de Frontieră a explicat că interdicția este aplicată din anul 2022 în privința artistului. Astfel, în acest sens au fost anunțați și organizatorii. La rândul său, Goran Bregovic a transmis un mesaj în care și-a exprimat regretul că nu poate participa la evenimentul muzical.

Menționăm că anterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că persoanele publice care fac apel la război, discordie și ură sunt indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *