Actualitate

Ministerul Agriculturii: Localitățile din țară sunt conectate în proporție de doar 53% la apeduct

Secretarul de stat spune, totodată, că apa pe care o folosesc oamenii pentru consum nu este de cea mai bună calitate având în vedere poluarea apelor freatice. Valentina Țapiș a menționat că politica Guvernului actualmente este de a aproviziona cetățenii cu apă de suprafață – din râurile Prut și Nistru. „În acest sens, noi ne propunem în noua strategie, care a început să fie implementată, o viziune bazată pe proiecte mari regionale. Deci, să nu luăm proiecte mici, pentru că nu obținem rezultatul pe care ni l-am fi dorit”, spune secretarul de stat.

Un proiect de alimentare cu apă a fost lansat în comuna Cotul Morii din raionul Hâncești. Primarul localității, Lucia Guștiuc, spune că, până în luna octombrie, peste două mii de locuitori din comună urmează să fie aprovizionați cu apă potabilă. Potrivit ei, acest proiect a fost lansat încă în anul 2011, dar în 2014 a fost stopat. Recent, Guvernul a decis alocarea a 26 de milioane de lei pentru continuarea proiectului, în baza căruia urmează să fie pompată și purificată apă din râul Prut pentru consum.

În briefing-ul de marți, Partidul Democrat a anunțat că intenționează să inițieze un proiect, începând cu 2019, care să asigure cu apă și canalizare localitățile Republicii Moldova. Banii vor fi alocați din bugetele naționale, dar și de partenerii de dezvoltare care și-au arătat disponibilitatea de a interveni.

Sursa: ipn.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *