Social

Ministerul Apărării, întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în R. Moldova: La întâlnire a fost prezent și noul atașat militar

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova, E.S. Tadas Valionis. La întâlnirea oficială a fost prezent și noul atașat militar, colonel Žilvinas Žiukas, transmite Ministerul Apărării.

Astfel, în cadrul discuției, ministrul Apărării l-a felicitat pe colonelul Žilvinas Žiukas cu prilejul numirii în funcție și i-a dorit rezultate frumoase în exercitarea mandatului, transmite Jurnal.md.

De asemenea, părțile au abordat subiecte ce țin de colaborarea moldo-lituaniană realizată cu ajutorul programelor implementate în Armata Națională cu sprijinul Guvernului lituanian, precum și transformarea instituției de apărare conform standardelor democratice. Ministrul Apărării a menționat că Lituania este un partener de încredere al Republicii Moldova de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale, inclusiv în domeniul militar.

În acest context, Anatolie Nosatîi a mulțumit pentru asistența Ministerului Apărării Naționale al Lituaniei la implementarea proiectului ce vizează dezvoltarea corpului de sergenți profesioniști și pentru instruirea personalului militar și civil al Armatei Naționale la instituțiile de profil din Lituania.

Oficialul a mai menționat sprijinul părții lituaniene pe arena internațională, îndeosebi în procesul de aderare la UE, în cadrul Instrumentului UE – European pentru Pace ( EPF) și în misiunile Uniunii Europene de menținere a păcii la care participă militarii Armatei Naționale.

Alte teme discutate au vizat colaborarea cu partenerii internaționali, consolidarea dialogului de cooperare cu NATO și UE prin diferite platforme, expertiza Lituaniei în domeniul comunicării strategice, precum și accelerarea implementării planului de modernizare a Armatei Naționale conform standardelor internaționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *