Social

Ministerul Apărării: Nu există riscuri de extindere a războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova

În prezent nu există riscuri de extindere a războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova, anunță Ministerul Apărării de la Chișinău, făcând referire la informațiile interne și cele oferite de partenerii externi, inclusiv Statele Unite, transmite Radiochisinau.md.

Astfel, reprezentanții Ministerului Apărării precizează că au planuri clare de acțiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare.

„Instituțiile abilitate din țara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluțiile de securitate din regiune, iar cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru”, se arată în precizarea de presă.

Precizarea survine în contextul audierilor din Comitetul Serviciilor Armate al Congresului american, în cadrul cărora Directorul Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, a informat despre potențiale scenarii de continuare a conflictului în Ucraina.

Ministerul Apărării susține că declarațiile oficialului american au fost scoase din context și îndeamnă opinia publică să evite speculațiile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *