Internațional

Ministerul austriac de Interne caută CHIRIAȘI pentru casa lui Hitler

Codeţinută, din 1972, de statul austriac, municipalitatea din Braunau-am-Inn şi proprietari privaţi – sistem ales pentru a împiedica transformarea acesteia într-un loc de pelerinaj pentru neonazişti, impozanta clădire-monument de 800 de metri pătraţi, situată în centrul micului sat de la frontiera cu Germania, nu mai este locuită de trei ani.

Chiria cerută pentru clădirea în care dictatorul nazist, născut în 1889, a trăit până la vârsta de trei ani, ajunge la “4.600 de euro pe lună”, a spus Feiner. Mai multe oferte de cumpărare formulate de statul austriac au fost respinse de proprietar, care a cerut sume de bani mult mai mari.

Contractul încheiat în 1972 stipulează că această clădire nu poate fi utilizată decât pentru activităţi “socio-educative”. El acordă proprietarilor privaţi dreptul de a alege chiriaşii.

O placă comemorativă, realizată dintr-un fragment de piatră adus din lagărul din Mauthausen, a fost plasată în 1989 pe trotuarul din faţa casei, de municipalitatea din Braunau-am-Inn. Pe placă este gravat un avertisment contra fascismului.

sursa: reașitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *