Externe

Ministerul ceh de Externe își îndeamnă cetățenii să părăsească Rusia

Ministrul ceh de Externe a îndemnat cetățenii cehi să părăsească Rusia din cauza amenințării de agravare a situației de securitate în legătură cu invazia Ucrainei.

“Având în vedere invazia militară în curs de desfășurare a Ucrainei de către Federația Rusă și posibila amenințare de agravare a securității în această țară, în special pentru cetățenii din țările UE și NATO, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe avertizează cu fermitate împotriva călătoriilor pe teritoriul Federației Ruse. Ministrul de Externe îi îndeamnă pe cetățenii cehi să părăsească țara”, se arată în comunicat.

În cazul în care cehii decid să rămână în țară, ministerul i-a îndemnat să dea dovadă de maximă prudență, să urmărească mass-media de încredere și să aibă un plan de părăsire a Rusiei în caz de urgență.

“În legătură cu anunțul privind mobilizarea parțială, cetățenii cehi care au și cetățenie rusă trebuie să țină cont de faptul că, dacă rămân pe teritoriul Federației Ruse, sunt percepuți de autoritățile ruse ca fiind în primul rând cetățeni ruși și nu pot beneficia de o protecție consulară adecvată și completă din partea Ambasadei Republicii Cehe la Moscova”, a reamintit ministerul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *