CSI / Rusia

Ministerul Culturii din Rusia organizează „sărbătoare militară” de Anul Nou pentru copii: Vor arunca „grenade” în „tancuri” și se vor ascunde de „explozii”

Ministerul Culturii și cel mai mare muzeu de istorie militară din Rusia organizează evenimentul pentru copii „Protejați Anul Nou”. „În final, cei curajoși se vor întâlni cu Moș Crăciun și vor lumina, ca străbunicii lor eroici, Arborele Victoriei!”, se menționează pe site-ul evenimentului, plin de texte de propagandă.

Organizatorii cheamă copii cu vârste între 6-12 ani să participe la așa-numitul joc „Arborele Victoriei”, în cadrul căruia cei mici au posibilitatea să arunce „grenade” în „tancuri” și să se ascundă de „explozii”.

„Traseul” este plin de „labirinturi și capcane periculoase”, iar toți cei prezenți vor primi cadou, printre acestea se numără un chipiu „adevărat”, conserve de soldat, un baton de ciocolată și un rucsac de camuflaj!, transmite Libertatea.

Premiile pe care le vor primi copiii

Astfel, pentru copilul să aibă parte de toate acestea, părinții vor trebui să plătească 2.000 de ruble, circa 32 de euro.

„Lupta împotriva răului pentru a deveni un adevărat apărător al patriei”

Site-ul evenimentului, care se află la a cincea ediție, e plin de texte de propagandă.

  • „Forțele întunecate au ridicat din nou capetele și vor să rescrie cursul istoriei”.
  • „Echipele de participanți la acest joc, urmașii câștigătorilor, trebuie să depășească aceste forțe întunecate și să aibă timp să sărbătorească Anul Nou”.
  • „Pentru a lupta împotriva răului, participanții trebuie să dea dovadă de ingeniozitate, dexteritate și curaj”.
  • „La urma-urmei, îi așteaptă cele mai dificile încercări: trebuie să găsească o cale de ieșire dintr-un labirint încurcat, să ocolească capcanele puse de inamicul trădător, să dezlege semne misterioase și multe altele!”.
  • „După ce a făcut față tuturor obstacolelor, toată lumea va deveni un adevărat apărător al Patriei!”.

Nu este prima oară când copiii iau parte la acțiuni patriotice de propagandă.

În mai, de Ziua Victoriei, micuții de la o grădiniță au fost pozați defilând în uniforme militare și în tancuri de jucărie inscripționate cu litera „Z”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *