Social

Ministerul Educației a cam …exagerat cu 1,4 milioane dolari

Mai mult, analizând procedura de desemnare a ofertelor câștigătoare, misiunea de audit a constatat că Ministerul Educației nu a comparat prețurile propuse la licitație cu prețul producătorului, fapt ce a condiționat achitarea unor adaosuri comerciale exagerate. 
Auditul a fost realizat după ce, la sfârșitul anului trecut, presa a scris că cele peste 100 de autobuze școlare au fost procurate la preț dublu, iar Procuratura a deschis un dosar penal pe acest caz.
Funcţionarii sunt acuzaţi de procurori că şi-au depăşit atribuţiile de serviciu atunci când au realizat achiziţia. Pentru un autobuz produs la uzina din Ucraina, s-a plătit aproape un milion de lei, în timp ce prețurile afișate pe site-ul distribuitorului ucrainean sunt de două ori mai mici. În dosar, urmează a fi audiați ex-ministrul Mihail Șleahtițchi, și ex-șeful Direcției Generale, Valentin Crudu.

În proiectul „Educaţie de calitate în mediul rural”, Ministerul Educației a repartizat 109 autobuze şcolare, pentru care guvernul a achitat peste 95 milioane de lei.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *