Social

Ministerul Educației a cam …exagerat cu 1,4 milioane dolari

Mai mult, analizând procedura de desemnare a ofertelor câștigătoare, misiunea de audit a constatat că Ministerul Educației nu a comparat prețurile propuse la licitație cu prețul producătorului, fapt ce a condiționat achitarea unor adaosuri comerciale exagerate. 
Auditul a fost realizat după ce, la sfârșitul anului trecut, presa a scris că cele peste 100 de autobuze școlare au fost procurate la preț dublu, iar Procuratura a deschis un dosar penal pe acest caz.
Funcţionarii sunt acuzaţi de procurori că şi-au depăşit atribuţiile de serviciu atunci când au realizat achiziţia. Pentru un autobuz produs la uzina din Ucraina, s-a plătit aproape un milion de lei, în timp ce prețurile afișate pe site-ul distribuitorului ucrainean sunt de două ori mai mici. În dosar, urmează a fi audiați ex-ministrul Mihail Șleahtițchi, și ex-șeful Direcției Generale, Valentin Crudu.

În proiectul „Educaţie de calitate în mediul rural”, Ministerul Educației a repartizat 109 autobuze şcolare, pentru care guvernul a achitat peste 95 milioane de lei.
 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.