Social

Ministerul Educației și Cercetării despre antrenorul acuzat că și-ar fi hărțuit sexual eleva. „ A fost suspendat integral contractul individual de muncă”

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță repetat că examinează cazul suspect de hărțuire sexuală de la Școala sportivă specializată de tenis din mun. Chișinău. Reprezentanții instituției au emis un comunicat de presă vineri, 30 iunie.

„O comisie formată de minister a examinat cazul la fața locului, în instituția sportivă. Potrivit informațiilor preliminare, antrenorul vizat a fost substituit de la ore în grupa unde învață autoarea denunțului și a fost dispusă o anchetă de serviciu. La data de astăzi, a fost suspendat integral contractul individual de muncă al antrenorului învinuit de hărțuire. Menționăm despre examinarea cazului de către organele de poliție, mizăm pe o examinare obiectivă a cazului grav sesizat și comunicăm deschiderea în acordarea suportului necesar organelor de anchetă”, anunță MEC, transmite Realitatea.md.

Vă amintim că unul dintre antrenorii Școlii Sportive de Tenis din Chișinău este acuzat că ar fi hărțuit sexual eleva sa în vârstă de 15 ani. Cazul ar fi avut loc la sfârșitul lunii mai curent, iar adolescenta le-a povestit părinților despre tot ce i s-a întâmplat.

IGP și PG susțin că a fost pornit un dosar penal pe acest caz, iar minora urmează sa fie audiată în condiții speciale, potrivit sursei citate.

Avocatul antrenorului spune că clientul său nu-și recunoaște vina. „Am depus și o cerere ca să fie trase la răspundere persoanele care au depus declarații false pe marginea cazului”, a declarat avocata Alina Palii.

Federația Națională de Tenis din Moldova (FNTM) și Avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, au anunțat că s-au autosesizat și că condamnă un astfel de comportament.

Între timp, scandalul a ajuns și în vizorul unui deputat care a solicita să fie luate măsuri urgente în acest sens.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *