Actualitate

Ministerul Educației vrea să comaseze mai multe școli de meserii din penitenciarele din Chișinău, Soroca, Briceni și Hîncești

Un proiect de Hotărâre în acest sens este pregătit de Ministerul Educației și se află pe agenda de lucru a Guvernului. Potrivit acestui proiect urmează să fie comasate următoarele instituții:

Școala de meserii nr.1, s. Pruncul, mun. Chișinău, va fi absorbită de Școala Profesională nr.9 din municipiu, iar școala de meserii nr.2, or. Cricova, mun. Chișinău, va fi absorbită de Școala Profesională nr.7 din Chișinău. De asemenea, va fi absorbită școala de meserii nr.3 de către Școala Profesională nr.3.

La fel, școala de meserii nr.4 din Soroca va fi reorganizată împreună cu Școala Profesională, iar școala de meserii nr.5 din Briceni va fi absorbită de școala de meserii nr.10 din aceeași localitate. O soartă similară o paște și pe școala de meserii nr. 6 din Hîncești, care va fi absorbită de Școala Profesională.

În acest sens, toată tehnica și materialele didactice de la insituțiile de învățământ absorbite vor trece la cele, cu care sunt comasate. Un alt punct al Hotărârii prevede că organizarea grupelor în instituțiile de învățământ secundar profesional pentru deținuții din penitenciare, pentru anul de studii 2014-2015, se va proba printr-un ordin comun al Ministerului Justiției și cel al Educației.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *