JustițieSocial

Ministerul Justiției sesizează organele de drept: „Suspiciuni cu privire la trucarea achizițiilor de echipamente de monitorizare electronică”

Ministerul Justiției anunță că va sesiza organele de drept, privind modul în care au fost desfășurate achizițiile de dispozitive de monitorizare electronică. Asta după ce reprezentanții de la Minister au primit o scrisoare de la Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER), care informa că s-au depistat mai multe nereguli în procesul de achiziție a sistemului de monitorizare electronică, potrivit Deschide.md.

„Analiza dată a scos la iveală mai multe nereguli, în special suspiciuni cu privire la trucarea achizițiilor de echipamente de monitorizare electronică, desfășurate în perioada 2019-2021. În context, ministerul va sesiza organele de drept responsabile, pentru a investiga circumstanțele și iregularitățile identificate de AGER”, se menționează într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții Ministerului Justiției.

De asemenea, autoritățile reiterează că vor asigura transparența și eficiența modului de utilizare a banilor publici și a solicitat Inspectoratului Național de Probațiune (INP) să ajusteze procesele de monitorizare, conform cerințelor de eficacitate și economicitate, inclusiv prin îmbunătățirea calității dispozitivelor.

Astfel, INP va beneficia de asistența unui expert internațional, care va evalua calitatea brățărilor electronice, conformitatea acestora cu standardele ISO/IEC și standardele de bună practică ale Consiliului Europei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *