CSI / RusiaInternaționalUcraina

Ministerul rus de Externe convoacă diplomați americani pentru a „protesta ferm” în urma comentariilor consilierului pentru securitate națională al SUA privind loviturile ucrainene asupra Crimeei

Ministerul rus de Externe a convocat vineri, 26 mai, diplomați americani de rang înalt pentru a-și exprima „protestul ferm” față de comentariile consilierului pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, cu privire la loviturile ucrainene asupra Crimeei, după ce acesta a declarat că SUA nu a impus Kievului limitări în ceea ce privește loviturile asupra teritoriului său, relatează CNN.

Ministerul a calificat drept „inacceptabile” remarcile lui Sullivan într-un interviu acordat duminică postului CNN.

De asemenea, Sullivan a mai adăugat că Washingtonul nu va permite Ucrainei cu sisteme occidentale să atace teritoriul rusesc, care include Crimeea.

„S-a subliniat că asigurările oficialilor americani că Statele Unite nu încurajează astfel de atacuri asupra Rusiei sunt ipocrite și false, având în vedere dovezile materiale directe ale utilizării armelor și echipamentelor furnizate pentru nevoile AFU [Forțele Armate ale Ucrainei] de către Pentagon pentru a pregăti și a efectua acte teroriste de către militanții ucraineni”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de externe.

„Acțiunile ostile ale Statelor Unite, care a fost mult timp parte a conflictului, au scufundat relațiile ruso-americane într-o criză profundă și periculoasă, plină de consecințe imprevizibile”, a adăugat ministerul.

„Este timpul ca Washingtonul să învețe că orice formă de agresiune împotriva Rusiei va continua să întâmpine cea mai puternică rezistență”, a subliniat Moscova.

Relațiile diplomatice dintre aliații occidentali ai Kievului și Kremlin s-au deteriorat și mai mult după ce Moscova a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *