Social

Ministra Mediului: Primele cinci camioane cu lemn din România urmează sa ajungă astăzi în R. Moldova

Primele cinci camioane cu lemn pentru încălzire din România urmează sa ajungă astăzi în Republica Moldova. Lotul face parte din cei 2100 de metri cubi de lemn cumpărat din țara vecină, cu sprijinul Înaltului Comisariat a Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați, scrie Radiomoldova.md.

Lemnele vor fi distribuite solicitanților din raioanele Glodeni și Cantemir, a declarat pentru Radio Moldova, ministra Mediului Rodica Iordanov.

„2100 metru de cub de lemn, atât moale, cât și tare se procură pentru Republica Moldova. Primele cinci camioane urmează să ajungă astăzi în Republica Moldova. La prima etapă se face distribuirea pentru raioanele Glodeni și Cantemir, cauză că, în aceste localități este o suprafață redusă de teren împădurit, acest teren va fi transportat către primărie, respectiv, primăria va distribui lemnul persoanelor care sunt pensionare peste vârsta de 70 de ani, veteranilor de război, persoanelor care au refugiați la întreținere”, a spus Rodica Iordanov.

De asemenea, ministra Rodica Iordanov a mai menționat că Agenția Moldsilva dispune de 70 de mii de metri steri de lemn iar populația poate să se adreseze la cele mai apropiate întreprinderi silvice pentru a procura cantitatea necesară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Afara e deja luna februarie,uăăi si voi va laudati cu primele doua masini cu lemne…Inchipuiti-va ca si voua Termocom va dadea acum, la inceput de februarie, primele calorii in sistemul vostru de incalzire ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *