Actualitate

Miniștrii Bogdan Aurescu și Nicu Popescu vor susține o conferință de presă

În perioada 6–7 septembrie, Nicu Popescu va desfășora o vizită la București.

Programul oficialului include consultări bilaterale cu omologul român Bogdan Aurescu, primirea la Palatul Cotroceni de către președintele României Klaus Iohannis și participarea în calitate de invitat special la Reuniunea anuală a diplomației române, ediția anului 2021.

De asemenea, vicepremierul Nicu Popescu va susține un discurs la Reuniunea anuală a diplomației române, alături de omologul român Bogdan Aurescu și ministrul de externe italian Luigi Di Maio în cadrul panelului „Reziliența în timpul pandemiei. Întărirea cooperării între parteneri”.

Intervenția ministrului de externe va putea fi urmărită în direct de la ora 15:00.

Tema principală a reuniunii din acest an este centrată în jurul conceptului de reziliență, având în vedere creșterea importanței acesteia în contextul pandemiei de COVID-19 și de provocările de provocările asociate.

Cu prilejul RADR, se vor afla la București, cu acest prilej, ministrul afacerilor externe din Republica Moldova, Nicolae Popescu, ministrul grec al afacerilor externe, Nikos Dendias, precum și Secretarul General al Comunității Democrațiilor, Thomas E. Garrett. La lucrările RADR vor participa, în sistem video-conferință, Secretarul General al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Helga Schmid, Vicepreședintele Comisiei Europene pentru democrație și demografie, Dubravka Šuica, ministrul indian al afacerilor externe, Subrahmanyam Jaishankar, și ministrul australian al comerțului, turismului și investițiilor, Dan Tehan. Dezbaterile RADR se vor axa, de asemenea, asupra consolidării multilateralismului, importanței procesului Conferinței privind Viitorul Europei și al NATO2030, precum și necesității concentrării eforturilor diplomației române asupra unor teme emergente ca tranziția digitală și răspunsul la schimbările climatice, creșterea rolului noilor tehnologii și securității cibernetice.

În cadrul sesiunii vor fi abordate teme-cheie, precum eforturile de creștere a accesibilității și eficienței serviciilor consulare, optimizarea și îmbunătățirea sistemelor informatice din platforma E-Cons, digitalizarea și debirocratizarea serviciilor consulare, identificarea de noi instrumente și adaptarea acestora pentru o mai bună și eficientă gestionare a situațiilor de criză consulară, de acordare a asistenței și protecției consulare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *