Politică

Miniștrii de Externe ai Lituaniei și Irlandei au venit într-o vizită la Chișinău. Popescu: „Am convenit să dezvoltăm în timpul apropiat noi inițiative”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu a găzduit la Chișinău vizita ministrului Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, și a ministrului Afacerilor Externe și Apărării al Irlandei, Simon Coveney, care se aflau în țara noastră în contextul vizitei comune la Odesa, transmite Replicamedia.md.

„Partenerii europeni, la fel ca și cetățenii noștri cred cu tărie în viitorul european al Moldovei și susțin cu fermitate procesul de modernizare și transformare realizat de autorități”, a menționat Nicu Popescu.

De asemenea, el a vorbit cu diplomații europeni despre determinarea Republicii Moldova să asigure agenda de reforme în domeniul justiției, luptei împotriva corupției și fortificarea capacității administrative.

Vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit pentru suportul UE, a Lituaniei și a Irlandei la fortificarea rezilienței Republicii Moldova care asigură rezistența la provocările curente generate de impactul războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv în sfera socială, economică, umanitară și energetică.

„Am salutat vizita reprezentanților Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la Centrala nucleară de la Zaporojie și susținem demilitarizarea acesteia. Am convenit împreună cu domnii miniștrii să dezvoltăm în timpul apropiat noi inițiative împreună cu Lituania și Irlanda menite să consolideze procesul nostru de aderare la UE”, a declarat Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *