Politică

Miniștrii de Externe ai R. Moldova, României și Ucrainei au discutat despre evacuarea cetățenilor din Fâșia Gaza

Vicepremierul Nicu Popescu a avut conversații telefonice cu Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe al României și Dmitro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, cu care a discutat despre colaborarea echipelor diplomatice pentru a facilita evacuarea cetățenilor noștri din Fâșia Gaza, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Prin această colaborare, autoritățile se străduie să asigure evacuarea cât mai rapidă și sigură a cetățenilor noștri prin punctul de trecere Rafah, situat la granița cu Egiptul.

„De asemenea, am exprimat aprecierea noastră pentru decizia Ucrainei de a recunoaște limba română ca limbă de comunicare pentru minoritatea etnică română, o decizie care survenit ca urmare a unui demers comun al României și Republicii Moldova. Aceasta reprezintă un semn clar al reușitei dialogului nostru trilateral Republica Moldova – România – Ucraina.

Suntem hotărâți să dezvoltăm și mai mult cooperarea noastră în cadrul acestui format trilateral, inclusiv prin proiecte de infrastructură comune, ceea ce a adus deja beneficii tangibile”, a subliniat ministrul Nicu Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cred ca este o greseala efortul pt evacuarea “cetatenilor nostri”, intrucat acestia nu mai sunt demult cetatenii nostri, ei alegand de bunavoie sa emigreze acolo. Este o mare prostie mentinerea dublei cetatenii: din moment ce ai ales sa pleci in alta tara si sa locuiesti acolo ani de zile, este logic ca nu mai ai treaba cu tara de origine. Si atunci de ce trebuie statul de origine sa faca eforturi pt a te aduce inapoi din moment ce singur, de bunavoie, ai ales sa parasesti statul de origine ? Nu mai vorbesc ca pui la mare cheltuiala statul de origine. Si pt ce ? Ca oricum, dupa ce trece furtuna, respectivul se intoarce iarasi in acel stat. De ce prostia cu dubala cetatenie ? Ca sa umble statul dupa nebuni sa le plateasca transportul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *