Politică

Miniştrii Mediului din R. Moldova şi Lituania au semnat un acord de cooperare în domeniul mediului

Acordul prevede schimb de experienţă între cele două state în sectorul protecţiei mediului şi crearea unui cadru legal adecvat pentru colaborarea bilaterală. Documentul va contribui la consolidarea relaţiilor moldo-lituaniene în domeniile protecţiei şi conservării diversităţii biologice, managementului deşeurilor şi substanţelor periculoase, elaborării de politici pentru o mai bună gestionare a resurselor de apă şi aer etc.

Principalele direcţii de cooperare cu Lituania se referă la preluarea experienţei în armonizarea legislaţiei naţionale cu cea comunitară, precum şi la mobilizarea asistenţei tehnice şi financiare pentru implementarea politicilor naţionale în domeniul mediului.

Totodată, „semnarea acestui acord va facilita posibilitatea de accesare a suportului financiar pentru implementarea prevederilor capitolului 16 „Mediul Înconjurător” şi capitolului 17 „Schimbări climatice” din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, şi anume în ceea ce priveşte aproximarea legislaţiei de mediu”, se indică într-un comunicat al Ministerului Mediului. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *