InternaționalRăzboi

Ministru israelian: Livrarea de rachete balistice iraniene către Rusia împinge Israelul să livreze ajutor militar Ucrainei. „Nu mai există niciun dubiu cu privire la poziția Israelului în acest conflict sângeros”

Livrarea de rachete balistice iraniene către Rusia împinge Israelul să livreze ajutor militar Ucrainei, consideră ministrul israelian pentru legăturile cu diaspora, Nachman Shai, relatează The Kyiv Independent și Libertatea.

„Nu mai există niciun dubiu cu privire la poziția Israelului în acest conflict sângeros”, a scris duminică Shai, pe pagina sa de Twitter. „A venit timpul ca și Ucraina să primească ajutor militar, așa cum oferă SUA și țările NATO”, a precizat oficialul guvernamental israelian.

Menționăm că această declarație vine după ce, tot duminică, The Washington Post a scris că Rusia ar fi cumpărat de la Iran rachete balistice Fateh-110 și Zolfaghar, cu o rază de acțiune de 300 și, respectiv, 700 de kilometri.

Astfel, potrivit Ministerelor Apărării din Ucraina și Marea Britanie, Rusia nu mai are stocuri proprii de rachete balistice și de croazieră și a cumpărat deja sute de drone kamikaze iraniene. Până în prezent, Israelul a refuzat să ofere ajutor militar Ucrainei.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *