InternaționalUcraina

Ministru: Regatul Unit îi antrenează pe soldații ucraineni să lupte ”în mod occidental”, și cu puțină muniție

Regatul Unit îi antrenează pe soldaţii ucraineni să lupte mai mult într-un ”mod occidental” şi să folosească mai puţină muniţie decât în modul de luptă tradiţional sovietic, a declarat miercuri, 15 februarie, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, relatează Reuters și Agerpres.

Menționăm că Regatul Unit şi alţi aliaţi occidentali le oferă pregătire militarilor ucraineni şi livrează Kievului arme şi muniţie pentru a-l susţine în lupta sa cu Rusia.

”Ucraina foloseşte cantităţi uriaşe de muniţie ca să se apere, şi acesta este unul din motivele pentru care îi instruim (pe soldaţi) să lupte într-un mod occidental”, a declarat Wallace pentru Times Radio.

De asemenea, el a mai spus că Regatul Unit a cumpărat şi comercializat muniţie după standardele sovietice, ajutând în acelaşi timp forțele armate ucrainene să se schimbe pentru a obţine ”acces la stocurile noastre de muniţie”.

”În acelaşi timp, îi pregătim pentru a ne asigura că (muniţia) este folosită într-un mod foarte productiv şi precis”, a mai precizat el.

”Modul rusesc sau sovietic de luptă presupune foarte multă muniţie, baraje masive de artilerie, iar noi niciodată nu ne-am pregătit de luptă în acest fel în cadrul NATO”, a explicat Wallace.

Fiind întrebat dacă aliaţii occidentali vor furniza Ucrainei şi avioane de luptă, el a menţionat că folosirea de avioane de luptă necesită o instruire îndelungată pentru piloţi şi efective de sprijin substanţiale, adăugând că Marea Britanie ar putea oferi mai rapid sprijin prin livrarea de arme cum sunt rachetele antiaeriene, potrivit surselor citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *