RăzboiUcraina

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina: „Noaptea în Soledar a fost fierbinte, luptele au continuat. Vom învinge. Nu există nicio îndoială”

Luptele continuă în Soledar, iar armata ucraineană încearcă să mențină linia, a declarat ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, relatează BBC.

„Noaptea în Soledar a fost fierbinte, luptele au continuat. Inamicul a aruncat aproape toate forțele principale în direcția Donețk și menține o intensitate ridicată a ofensivei”, a scris Maliar pe Telegram.

„Luptătorii noștri încearcă cu curaj să mențină apărarea”.

„Aceasta este o fază dificilă a războiului, dar vom învinge. Nu există nicio îndoială” , a mai adăugat ea.

Menționăm că liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat marţi seara, 10 ianuarie, că oraşul Soledar din estul Ucrainei a fost cucerit de oamenii săi după mai multe zile de lupte grele, potrivit informaţiilor furnizate de agenţia de presă TASS, citată de Agerpres.

Imediat cu o reacție a venit autoritățile de la Kiev.

Orașul Soledar ”a fost, este şi va întotdeauna ucrainean”. ”Nu este adevărat” că Prigojin se află în interiorul minelor de sare de la Soledar, a mai declarat armata ucraineană.

Apărătorii ucraineni continuă să reziste la Soledar, în regiunea Doneţk, a reiterat Serhii Cerevatîi, purtător de cuvânt al Grupului Est al forţelor armate ucrainene, într-o intervenţie la postul de televiziune ucrainean Suspilne, potrivit Unian.

”Ruşii spun că este sub controlul lor. Nu este adevărat. Aşteptaţi detalii în buletinul de informare al Statului Major General”, a declarat el.

Institutul american pentru studiul războiului (ISW), în actualizarea sa periodică a situației de pe front de vineri, notează pentru prima dată că „forțele rusești controlează cea mai mare parte, dacă nu întregul teritoriu din Soledar și, aparent, au reușit să împingă trupele ucrainene în afara periferiei vestice a așezării”.

Menționăm că Soledar este un oraș mic (aproximativ 10.000 de locuitori, potrivit datelor din februarie 2022), situat la 10 kilometri nord-est de Bakhmut, în regiunea Donețk. Acolo se află întreprinderea de stat „Artyomsol”, cea mai mare companie de producție de sare din Europa Centrală și de Est.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Mai documentati-va nitel! Soledar a cazut deja de luni dimineata in mainile rusilor. A fost clarificat avansul rusilor în Bahmut. Myrne și Dorozhnyanka au fost pierdute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *