Social

Ministrul Afacerilor Interne a explicat de ce interpretul Goran Bregovic, susținător al invaziei ruse în Ucraina, a fost inclus în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul R. Moldova

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros, a explicat luni, 21 august, după ședința Guvernului, de ce organele de drept i-a interzis artistului Goran Bregovici accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, potrivit oficialului, viziunile proruse ale lui Bregovici au determinat autoritățile să-l includă încă din anul 2022 în lista persoanelor indezirabile, transmite Ziarul Național.

„După declanșarea războiului în Ucraina, Goran Bregovici a demonstrat o viziune prorusă și a susținut anexarea Ucrainei la Federația Rusă. Au fost și alte motive analizate de structurilor de securitate și s-a decis aplicarea acestei interdicții”, a precizat Efros.

Ministrul de interne nu știe dacă Bregovici cunoștea despre faptul că este indezirabil pe teritoriul R. Moldova, însă organizatorii Festivalului „Gustar” au fost informați despre asta.

„Eu nu știu dacă Goran Bregovici știa despre interdicția de a intra în R. Moldova, dar MAI a informat organizatorii concertului despre acest lucru. Poliția de Frontieră, conform obligațiilor pe care le are, i-a comunicat lui Goran Bregovici motivele care au stat la baza deciziei. Deci, este o decizie luată după începerea războiului și viziunile sale despre acest război”, a conchis Efros.

Vă amintim că duminică, 20 august, cunoscutul cântăreț sârb Goran Bregovic și trupa sa nu au fost lăsați să intre pe teriotriul Republicii Moldova, după ce au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia urmau să evolueze pe scena Festivalului „Gustar”.

Poliția de Frontieră a explicat că interdicția este aplicată din anul 2022 în privința artistului. Astfel, în acest sens au fost anunțați și organizatorii. La rândul său, Goran Bregovic a transmis un mesaj în care și-a exprimat regretul că nu poate participa la evenimentul muzical.

Menționăm că anterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că persoanele publice care fac apel la război, discordie și ură sunt indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Pentru interzicerea intrarii in R.M. un sincer BRAVO. Sigur stirea face valuri atragind citici su sustineri.Am urmarit in presa opinia ministrului Dacici care ofuscat cerea explicatii ( presa sârbă) Daca articulul din presa a fost oficial ofuscat si gestul de neexplicat am constatat ca in totlitate comentariile cititorilor au gasit explicatiile.
    1Moldova este o stat suverana si poate hotari cine poate intra in RM si cine nu fara sa ofere explicatii scuze sau motivari.
    2.Bregovici stia ca opiniile politice exprimate pot deveni un bumerang.
    Surprinzator (sau poate normal) aceleasi fel de comentarii au fost exprimate in Serbia Croatia si Bosnia.
    Salutam si sustinem verticalitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *