Externe

Ministrul Apărării al Turciei: Joi dimineața, șase nave încărcate cu cereale au plecat din porturile ucrainene

Joi dimineața, șase nave încărcate cu cereale au plecat din porturile ucrainene după reluarea traficului decisă în urmă cu o zi, a anunţat Ministerul Apărării al Turciei, transmite AFP și Agerpres.

Cargourile vor naviga pe culoarul umanitar securizat din Marea Neagră, prin care au fost deja exportate 9,7 milioane de tone de cereale şi alte produse agricole din Ucraina în pofida conflictului, graţie acordului internaţional semnat în iulie sub egida Turciei şi a ONU.

Astfel, potrivit ministerului turc, citat de agenţia Anadolu, 426 de nave au urmat de la 1 august acest traseu securizat.

Vă amintim că Rusia şi-a reluat miercuri participarea la acordul privind exportul cerealelor ucrainene, afirmând că a primit ”garanţii scrise” din partea Ucrainei cu privire la demilitarizarea coridorului maritim.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan şi miniştrii săi de la Apărare şi Externe, a căror ţară este garantul acordului cerealier, au depus eforturi pe lângă omologii lor ruşi pentru a ridica obiecţiile Moscovei.

Vă amintim că vineri, Rusia îşi suspendase participarea la acord în urma unui atac cu drone împotriva regiunii anexate Crimeea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *