CSI / RusiaExterne

Ministrul apărării britanic: Putin va dori să-şi extindă cuceririle din Ucraina ca pe o „excrescenţă canceroasă”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin ar putea încerca să-şi consolideze cuceririle făcute până acum în Ucraina şi să le extindă, ca pe o „excrescenţă canceroasă” în interiorul ţării, a declarat joi ministrul apărării britanic Ben Wallace, informează Reuters cu referire la Digi24.ro.

„Cred că este cu certitudine cazul că Putin, care a eşuat în aproape toate obiectivele sale, poate căuta să consolideze ceea ce a obţinut, cumva să fortifice aşa cum a făcut în 2014. Pur şi simplu să fie un fel de excrescenţă canceroasă în interiorul ţării, în Ucraina, şi să facă foarte dificil pentru oameni să se deplaseze în afara acelor poziţii întărite”, a declarat Wallace.

Ministrul britanic al Apărării a menționat că ar fi justificat ca forţele ucrainene să ţintească obiective logistice ruse, dar a precizat că în acest caz ar fi improbabil să fie utilizate arme britanice.

„Dacă Ucraina ar alege să vizeze infrastructura logistică a armatei ruse, acest lucru ar fi legal în conformitate cu dreptul internaţional”, a afirmat oficialul britanic într-o declaraţie pentru postul de televiziune BBC.

„În prezent ei (ucrainenii) nu au arme britanice care ar putea face asta, aşa că este improbabil să fie armele noastre”, a mai adăugat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *