InternaționalUcraina

Ministrul apărării: Franța va trimite 12 obuziere Caesar suplimenatre în Ucraina

Franța va trimite 12 obuziere Caesar suplimentare în Ucraina, a declarat ministrul apărării, Sébastien Lecornu, potrivit The Guardian.

Vorbind după întâlnirea cu omologul său ucrainean Oleksiy Reznikov la Paris, Lecornu a declarat că cei doi au discutat despre instruirea piloților ucraineni pentru a pilota avioane de luptă franceze, dar că nu a fost luată încă nicio decizie.

De asemenea, el a reiterat că poziția Franței cu privire la furnizarea de arme către Kiev este ca acestea să fie folosite de Ucraina doar pentru a se apăra.

De asemenea, Franța va trimite 150 de militari în Polonia pentru a antrena acolo până la 600 de soldați ucraineni pe lună, a adăugat el.

El a mai adăugat că „nu există niciun tabu” atunci când a fost întrebat despre furnizarea de avioane de luptă Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Transparenta asta exagerata din Occident nu cred ca ajuta Ucraina. O sa ajunga sa anunte si daca trimit suluri de hartie igienica.

    1. Transparenta asta este pt intimidare. Oricum, se vede prin satelit orice transport intra in Ucraina. Dar, mai este si altceva, sa nu creada Rusia ca Ucraina primeste si alte instrumente capabile sa atace teritoriul Rusiei, acesta constitind motiv (din cauza doctrinei militare ruse) si astfel justificand un atac al Rusiei cu arme nucleare. Asa, daca se stie ce arme primeste Ucraina, teoretic Rusia nu are motiv de a folosi arme nucleare. In concluzie, motivul pt care se publica mereu ce se trimite este ca Rusia sa nu foloseasca armanent nuclear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *