Actualitate

Ministrul Apărării: Oamenii sunt resursa cea mai de preț a armatei

Ministrul Apărării susține că Armata Națională pe parcursul a 27 de ani a fost subaprecieată, fiind folosită doar pentru imagine. De aceea, și-a propus să profesionalizeze armata pentru a o transforma într-o structură mai puternică.

„Armata profesionistă reprezintă o strategie pe termen mediu privind cum vedem noi dezvoltarea armatei, unde investim, ce facem cu oameni. Aici trebuie să ajungem – oamenii sunt resursa cea mai de preț a armatei”, a declarat Eugen Sturza.

În opinia lui, este mult mai scump să se investească anual în 3-4 mii de tineri pentru un an de armată, decât să existe oameni care să lucreze permanent, profesioniști, instruiți, bine dotați, echipați, școliți și trimiși în misiunile internaționale.

Eugen Stursa a declarat că anul curent va fi redus numărul militarilor în termen, în schimb deja se înregistrează o creștere a numărului de profesioniști. Ministrul apărării spune că una dintre problemele sensibile în ceea ce ține recrutarea militarilor este lipsa locuințelor. „Până la sfârșitul anului, lansăm în Chișinău un parteneriat public-privat, care ne va da posibilitatea să acoperim tot necesarul de apartamente de serviciu. Totodată, Guvernul a aprobat proiectul „Prima casă” II”, a spus Eugen Sturza.

Ministrul susține că s-a pledat și pentru revenirea la pachetul social al militarului. „Vrem să revenim la pachetul social, să le dăm militarilor posibilitate să circule în transportul public gratuit, cum este și firesc, să aibă și ei asigurat prânzul”, a adăugat Eugen Sturza.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *