Internațional

Ministrul britanic al Apărării: Atacul rușilor asupra Kievului, o tentativă de a bloca aprovizionarea forțelor Ucrainei cu armament occidental

Atacul rușilor asupra Kievului a fost, cel mai probabil, o încercare de a da peste cap furnizarea de armament de către Occident, afirmă ministerul britanic al Apărării în ultimul raport privind evoluția războiului.

Atacul rusesc cu rachete asupra Kievului, în dimineața zilei de duminică, a fost, cel mai probabil, o tentativă de a întrerupe aprovizionarea unităților ucrainene cu echipamente militare occidentale, potrivit serviciului de informații al ministerului de la Londra.

„În primele ore ale zilei de 5 iunie, rachetele de croazieră rusești Kh-101 lansate de aviația rusă au lovit infrastructura feroviară din Kiev, cel mai probabil, într-o încercare de a întrerupe aprovizionarea cu echipament militar occidental a unităților ucrainene.

În Donabs, continuă luptele intense în orașul Severodonețk care este disputat de cele două părți, iar forțele rusești continuă să forțeze avansul spre Sloviansk, ca parte a încercării de a încercui trupele Ucrainei”, se arată în raport.

Blocada rușilor la Marea Neagră

În urma pierderii navei de război Moskva în aprilie, rușii au comasat, cel mai probabil, elemente ale apărării aeriene în Insula Șerpilor, din vestul Mării Negre, mai este arătat în raport.

Printre acestea figurează sisteme SA-15 și SA-22, mai afirmă britanicii.

Este probabil ca aceste sisteme să fie amplasate pentru a asigura apărarea antiaeriană pentru navele rusești care operează în zona Insulei Șerpilor.

Activitatea Rusiei din zona insulei are ca scop și blocada asupra exporturilor de cereale ale Ucrainei.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *