CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ministrul britanic al Apărării: Invazia Moscovei împotriva Ucrainei a „perturbat grav sistemul de instruire al armatei ruse”

Ministerul britanic al Apărării (MoD) a publicat cel mai recent raport de informații privind criza din Ucraina.

El afirmă că Rusia a desfășurat probabil „cel puțin 1.000 de soldați” care se antrenau în sud-vestul Belarusului în Ucraina începând cu jumătatea lunii martie, relatează Sky News.

Deși nu a fost observată o nouă rotație a trupelor, este foarte probabil ca Rusia să fi lăsat tabăra de corturi pe loc, „sugerând că ia în considerare continuarea programului de antrenament”.

Ministerul continuă spunând că faptul că Rusia a recurs la instruirea personalului său sub comanda armatei belaruse, mult mai puțin experimentată, „evidențiază modul în care «operațiunea militară specială» a Rusiei a perturbat grav sistemul de instruire al armatei ruse”.

„De asemenea, Rusia consideră probabil că sprijinul indirect continuu al Belarusului pentru această operațiune reprezintă un mesaj politic important”, adaugă raportul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu credeti ce spun Anglos, aia nu mai au armata, numai gura-i de ei. Ukrainienii i-ar bate cu opincile si ar ocupa Britain in numai 2 saptamini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *