InternaționalRăzboi

Ministrul britanic al Apărării: Putin a eșuat din nou și probabil că va schimba tactica

Vineri, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că Rusia a eșuat în ”multe zone” în războiul său din Ucraina și că președintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să schimbe din nou strategia, transmite Sky News.

„Rușii eșuează în acest moment pe teren în multe zone … Planul A, B și C al lui Putin a eșuat și s-ar putea să se uite la planul D”, a declarat Wallace la postul de televiziune Sky News.

De asemenea, ministrul britanic al apărării a susținut că Rusia este un ”stat fascist” care a decis să invadeze Ucraina.

„Este o cauză nobilă” să vrei să lupți pentru Ucraina, a mai declarat Wallace.

„Din orice punct de vedere, Rusia se află într-o poziție în care nu și-a atins obiectivele majore. A suferit un număr uriaș de pierderi și de victime” a mai menționat Wallace pentru BBC, citat de Hotnews.

Wallace este de părere că Rusia ”cu siguranță nu a fost capabilă să ocupe țara. Este posibil să poată continua să ucidă fără discriminare și să distrugă pe măsură ce avansează, dar asta nu este o victorie”.

„Putin nu a renunțat la dorința sa de a ocupa întreaga Ucraină, de a lua Kievul și Odesa”, a spus Wallace, adăugând că ”armata sa a fost efectiv paralizată de pierderi uriașe. Peste 25.000 de morți. Poate de două ori mai mulți răniți”.

Eficiența armatei ruse este la jumătate

El a comparat tacticile rușilor cu Primul Război Mondial, spunând: „Ei recurg la un fel de tactică sovietică, un tocător de carne rusesc masiv, care se mișcă foarte încet, metri, nu kilometri, pe zi, în unele părți. Iar în vârful mașinii de tocat carne pe care îl împing, și aceasta este cruzimea acestui sistem, sunt oamenii din cele mai sărace districte din Rusia și din minoritățile etnice pe care îi folosesc ca mercenari, împingându-i pe acești oameni cu foarte puțină atenție la rezultat, măcinând înainte” a mai declarat Wallace.

Totodată, el a spus că armele occidentale cu rază de acțiune mai lungă ”au acum un efect substanțial”, iar rușii ”își operează armata cu o eficiență de luptă de aproximativ 40-50%”.

Wallace a spus că atacul ucrainenilor asupra podurilor, care pare să fi avut un impact asupra capacității de realimentare a trupelor din Herson, la nord de râul Nipru, i-a pus ”într-o situație foarte dificilă” și i-a lăsat pe ruși ”într-o poziție defensivă” în sud.

Războiul ne afectează pe toți

Marea Britanie este norocoasă că nu este dependentă de gazul rusesc, a subliniat Ben Wallace, care a avut o intervenție vineri dimineața la Sky News în timpul căreia a vorbit și despre creșterea prețurilor la combustibil în Marea Britanie.

Wallace a spus că, atunci când vine vorba de prețul la alimente și energie, lumea este ”conectată” și ceva precum războiul din Ucraina poate avea un impact global.

„Suntem cu toții conectați astăzi, suntem cu toții legați în această lume. Suntem foarte norocoși în Marea Britanie… nu suntem dependenți de gazul rusesc în același mod ca multe țări europene care nu au de ales” a mai adăugat Ben Wallace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *