Externe

Ministrul britanic al Apărării și-a dat demisia. Grant Shapps, fostul ministru al Energiei îi ia locul lui Wallace

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, și-a dat demisia, înainte de o remaniere așteptată din partea premierului Rishi Sunak. Demisia fusese deja anunțată în ultimele săptămâni și coincide cu o remaniere a guvernului conservator.

Menționăm că Ben Wallace declarase că va demisiona din această funcție la următoarea modificare a cabinetului său, înainte de a se retrage la următoarele alegeri, potrivit Stiripesurse.ro.

”Ministerul Apărării pe care îl las este acum mai modern, mai bine finanțat și mai încrezător decât organizația pe care am preluat-o în 2019. Cred cu adevărat că, în următorul deceniu, lumea va deveni mai nesigură”, a spus Wallace.

De asemenea, Rishi Sunak a declarat că Wallace a lucrat în ”cele mai solicitante posturi din guvern” și a plecat cu ”mulțumirile și respectul” său, potrivit sursei citate.

UPDAPTE. Guvernul britanic l-a numit pe fostul ministru al Energiei, Grant Shapps, în funcția de ministru al Apărării, înlocuindu-l pe Ben Wallace, care a declarat că dorește să se retragă după patru ani în această funcție, relatează The Guardian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *